Storitve

TEM Termično razigljevanje v proizvodnem procesu

Pred termičnim razigljevanjem Po termičnim razigljevanjem
Pred termičnim razigljevanjem Po termičnim razigljevanjem

Glavni poudarek je na razigljevanju kompleksnih rezkanih proizvodov z notranjimi križanji izvrtin, npr pri hidravlično-pnevmatskih blokih. S TEM obdelavo dosežemo težko dostopna mesta v notranjosti proizvodov ne glede na velikost izvrtine ali oblike.

Postopek TEM, termično razigljevanje ali termično čiščenje je postopek odstranjevanja nezaželjenih ostrih robov in srhov, nastalih pri mehanski obdelavi v procesu proizvodnje z rezkanjem in vrtanjem. Izdelek se vstavi v komoro, v katero se pod tlakom vbrizga plinsko-kisikova zmes, ki s pomočjo iskre eksplodira. Pri tem se sprosti velika temperatura pri kateri zgorijo ostri robovi in srhi.

Prednosti TEM raziglevanja:

  • Visoka zanesljivost postopka in kvaliteta raziglevanja
  • Natančnost ponovitve
  • Stroškovna učinkovitost

Strojna oprema: EXTRUDE HONE TEMP P-350

Primerni so obdelovanci iz aluminija, GGG in jekla.

Dimenzija kosov max : Ø300 x 300 mm,

Extrude Hone TEMP p-350

Čiščenje proizvodov po TEM: Praviloma je potrebno po TEM z obdelovancev očistiti oksidno plast. V podjetju Cerjak d.o.o to storimo v napravi Power Jet s tehnologijo CNp (Cyclic Nucleation Process)

Čiščenje po opravljenem termičnem raziglevanju s tehnologijo CNp

V podjetju Cerjak d.o.o v procesu proizvodnje uporabljamo sistem Power Jet s tehnologijo CNp (Cyclic Nucleation Process), ki zagotavlja zelo visoko stopnjo čistosti proizvodov. Zagotavljamo lahko čistost izdelkov po standardu: ISO 16 232

Prednosti:

  • Čiščenje proizvodov z izredno učinkovitim CNP-jem
  • Ponovljiva kakovost
  • Učinkovitejši postopek z varčevanjem z energijo in varčevanjem z viri
CNp by LPW Patentirana tehnologija CNp (Cyclic Nucleation Process) izredno poveča učinek čiščenja v globokih izvrtinah, težko dostopnih prehodih in slepih luknjah, do katerih je težko učinkovito dostopati.
Tehnologija pranja CNp zagotavlja brezkompromisno čistost vaših komponent. Primerjava
lpw_power_jet_760

LPW Power Jet 670 T3 CNp TEM je naprava, s katero izpolnjujemo zahteve za visoko kakovost čiščenja. Novi sistem omogoča učinkovito čiščenje manjših, srednjih in velikih serij izdelkov.

Materiali: Aluminij, GGG, jeklo.

Dimenzije kosov max: 670 x 480 x 300 mm

Glede na zahteve kupcev lahko kombiniramo več različnih načinov čiščenja, kot so: CNp čiščenje, potapljanje, brizganje, izpiranje, zaščita pred korozijo, sušenje.

V podjetju vam nudimo storitev termičnega razigljevanja v kombinaciji s čiščenjem. Zagotavljamo vam zanesljivost procesa in ponovljivo kakovost z vašim obdelovancem.